Братята Енгин и Мустафа Ердован, обвинени за убийството на граничния полицай

...
Братята Енгин и Мустафа Ердован, обвинени за убийството на граничния полицай
Коментари Харесай

„Стрелях по невнимание“: Братята, обвинени за убийството на полицая на границата, отричат умисъл

Братята Енгин и Мустафа Ердован, упрекнати за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров , отрекоха да е имало предумисъл в дейностите им. Те бяха разпитани в съда в Одрин

Бъчваров беше убит през ноември предходната година по време на патрул на границата с Турция. 

Петър Бъчваров беше убит през предишния ноември по време на патрул около граничната ограда с Турция

Енгин Ердован призна че е стрелял в тъмното, откакто видял светлина. Помислил, че са афганистанци. Имал пушка, тъй като в региона имало диви свине и вълци. През това време брат му Мустафа спял. Двамата били полегнали в долчинка на път за близко село, където отивали, с цел да са овчари.

Мустафа удостовери, че брат му е стрелял, само че и той твърди, че в тъмното се заблудил, че стреля по афганистанци. Енгин сподели, че не са знаели че са в гранична зона, нямало табела. „ Виновен съм, само че стрелях по нехайство. Не одобрявам обвиняването за съзнателно ликвидиране “, сподели Енгин.

Петър Бъчваров беше прострелян смъртоносно при патрул край граничната ограда

В правосъдната зала бяха родителите на убития граничен служител на реда , които бяха конституирани като частни обвинители. Те нямат финансови искания, стана ясно в съда. Поискаха единствено обективна присъда - доживотен затвор без право на подмяна. Адвокатът на фамилията Джошкун Молла е безапелационен, че убийството е било планувано от братята и е осъществено с особена свирепост и смелост.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 14 декември от 12:00 ч.

Няма все още данни за нахлуване в наша територия

Съдията прикани в съвещанието да се яви и да даде показания Рашко Рашков - военнослужещият от българската войска, който е бил в патрулната двойка със сержант Бъчваров. Според съда това е единственото, което липсва по делото, с цел да се произнесе присъда.

В зала участва шефът на ГДНП Антон Златанов, към който съдията се обърна с апел да спомага за показанията на Рашков. Златанов се ангажира да приказва както с военнослужещия, по този начин и с Министерство на защитата и прокуратурата, с цел да се форсира процедурата по предоставяне на показания. Ако Рашков не пожелае да ги даде пред съда в Одрин, има опция да го направи пред български съд, за което ще бъде задействана процедура.

Мустафа и Енгин са били престъпно проявени, с досиета за ''кражби''

След съвещанието шефът на „ Гранична полиция “ заяви, че на граничната вадичка до Голям Дервент, където стана случаят, и досега няма построена сензорна система и видеонаблюдение. 110 километра от общо 260 по границата с Турция не са обезпечени с техника за наблюдаване. Това следва да бъде заложено в бюджета за идната година, сподели още Златанов. Той се ангажира страната да бъде до фамилията на починалия служител на реда по време на целия развой.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР